Noua Generație de Birouri Reglabile Viva New Generation

September 14th, 2018

Fig.1 Birou Viva New Generation

În majoritatea companiilor se discută tot mai mult despre subiectul statului îndelungat la birou, pe scaun, în transportul comun, la masă etc, și s-a ajuns la concluzii precum ”Statul pe scaun este mai periculos decât fumatul„ sau ”Scaunul tău te ucide„. Studiile arată că angajații petrec aproximativ 62% din timpul programului de lucru, pe scaun, iar studenții 75% din timpul petrecut la școală. Aceste concluzii au stârnit îngrijorări în rândul angajaților, iar specialiștii au început să studieze din ce în ce mai mult impactul birourilor și a statului pe scaun asupra sănătății. Astfel, designerii în materie de mobilier au  implementat birourile pentru lucru din picioare, reglabile pe înălțime care se pot adapta la poziție așezată sau în picioare.

În prezent, Scandinavia este liderul mondial în utilizarea birourilor reglabile, acestea fiind comune în majoritatea companiilor. Apoi urmează Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca, unde aproximativ 90% din angajați lucrează la asemenea birouri, în Danemarca angajatorii fiind chiar obligați de lege să le ofere angajaților modele reglabile. Au început și majoritatea companiilor din România să investească în birourile reglabile, considerându-le benefice pentru bunăstare și productivitate. Read the rest of this entry »

Un scaun revoluționar pentru birourile 2.0

July 6th, 2018

Ai nevoie de un scaun ergonomic care să îți ofere suport pe tot parcursul zilei de lucru? Noi am găsit modelul potrivit: scaunul 30.11.48, a fost special conceput pentru a oferi o experiență de neuitat angajaților cu ambiție.

Modelul de scaun 30.11.48 se caracterizează printr-o singură manetă care operează trei funcții diferite:

– reglarea înălțimii scaunului;

– translație șezut: permite ajustarea șezutului față-spate oferind susținere constanta;

– reglarea spătarului „Up-Down”: sistem de ridicare/coborâre a spătarului și blocarea acestuia în diferite poziții.

Conceptul de design al acestui scaun încorporează și o tetieră interactivă, multi-direcțională, care ajuta la relaxarea mușchilor gâtului și a umerilor. De asemenea scaunul beneficiază de un sistem lombar tridimensional care oferă suport complet zonei lombare, datorită mișcării dinamice, și posibilității de ajustare conform nevoilor utilizatorului.

O altă dotare tipică modelului este perna șezutului care are încadrată o zonă specială numită „presiune zero” reprezentată de niște cercuri reprezentative. Datorită acesteea greutatea corpului utilizatorului este distribuită uniform pentru a oferi confort și suport maxim.

Ah, și brațele! Cu un reglaj 2D acestea oferă posibilitatea de ajustare sus, jos, în unghi, și adâncime, perfect pentru a găsi poziția potrivită anatomiei și nevoiei individuale, confortul fiind îmbunătățit considerabil datorită padurilor moi.

Se pot adapta ușor diferitor ambiente datorită disponibilității celor trei cadre diferite de culori alb-aluminiu, negru-aluminiu ori negru integral dar și a gamei largi de materiale cu care acesta poate fi personalizat.

Ergonomia mobilierului școlar – moft sau necesitate?

August 30th, 2017

Cu totii auzim în ultima perioadă vorbindu-se despre protestele părinților care atenționează despre ghiozdanele copiilor care ajung să cântărească până la 7 kg, norma fiind de 2,5 kg. Desigur, acesta poate fi un pericol pentru dezvoltarea fizica a elevilor, dar prea puțini părinți realizează că de fapt sănătatea școlarilor poate fi afectată într-o măsură mai mare de mobilierul inadecvat. În condițiile în care un copil petrece în medie 30% din timp în băncile școlii, mediul de acolo trebuie să le ofere condițiile corespunzătoare unui progres normal, să fie un mediu stimulativ, în care copii să se bucure de procesul de învățare. Read the rest of this entry »

Somnul la birou? Sau cum se vor schimba spațiile de birou în 20 ani?

June 19th, 2017

Spațiile de birou contemporane sunt influențate în mod continuu de dezvoltarea noilor tehnologii care domină toate domeniile de activitate. Dacă acum 20 de ani, forma obișnuită de organizare a birourilor era pe compartimente, iar șeful de obicei avea biroul separat, în momentul de față domină flexibilitatea și mobilitatea la locul de muncă.

Putem să ne  referim aici la open space-uri care sunt implementate tot mai des în companii cu scopul de a economisi spațiu, de a încuraja colaborarea între angajați și de a accelera creativitatea și productivitatea angajatului. În aceste cazuri, conducerea companiei beneficiază de un control permanent asupra angajaților, iar aceștia de un spațiu important pentru interacțiunea socială, în contextul în care comunicarea virtuală este din ce în ce mai  răspândită. Read the rest of this entry »

Tu știi cum sunt vopsite vestiarele din sălile de sport? Atât de net, atât de rezistent.

April 27th, 2017

De-a lungul timpului gama de mobilier metalic s-a extins, utilitatea acestora fiind tot mai vastă, începând cu școli, săli de fitness, arhive, birouri, instituții publice sau chiar și în industria casnică. Mulți optează pentru acestea datorită design-ului simplu și a spațiului de depozitare generos. Însă caracteristica principală este contrucția robustă care oferă rezistență la uzură. Necătând la faptul că sunt majoritatea sunt construite din tablă de oțel, au diferite forme și diferite nuanțe de culori, satisfăcând necesitățile utilizatorilor. Read the rest of this entry »